Geschiedenis

De geschiedenis van een onderneming start bij de ondernemer zelf. Passie voor het product en toewijding voor de klant liggen aan de basis. Ambitie en volharding zijn nodig om door te gaan.

Midden de jaren ‘60 kwam de tiener Patrick Gilen samen met zijn vader geregeld langs bij Electroshop, Nimmegeers, in de Stationsstraat te Dendermonde. Daar was de Place To Be voor alle electronicawonderen van lang voor het digitale tijdperk. Daar werden nog TV’s, radio’s en versterkers zelf gebouwd!

Zijn ver doorgedreven interesse resulteerde enerzijds in de gekozen ingenieursopleiding, anderzijds in de hechte samenwerking tussen hem en Robert Nimmegeers.

PatrickGilenHerstellingVroeger.jpg1975 Na de verplichte legerdienst start Patrick Gilen zijn eigen eenmanszaak in zijn woonplaats te Buggenhout-Opdorp waar hij vanuit de garage een ruim en trouw cliënteel opbouwt. Robert Nimmegeers is en blijft zijn geestelijke vader. Geplaagd door ziekte vertrouwt Robert met gerust gemoed gans zijn TV afdeling toe aan de immer actieve Patrick die nu ook cliënteel verwerft in Dendermonde en verre omstreken.

Duizenden kilometers worden gereden, met de ladders op het dak en de leerjongen naast hem. Niets is hem teveel, alles staat in dienst van koning Klant. Antennes worden geplaatst en bijgeplaatst om Holland en Rijsel zonder sneeuw te ontvangen. Ondertussen worden de bladeren uit de dakgoot gevist. Radio’s, TV’s, wasmachines, alles wordt meestal ter plaatse hersteld en ondertussen repareert hij ook nog de druppende kraan. Defecte strijkijzers en kapotte broodroosters gaan mee naar huis om ’s nachts thuis nog even na te kijken.

1977 Tussendoor gauw nog een trouwdag ingelast, een gelukkige beslissing want het contract is nog steeds geldig…

De jaren ’80 brachten grote vernieuwingen in Electroland. Zwart-wit werd kleur, antenne werd kabel, main frame werd PC… Hola, een nieuwe markt!

taallabo.jpgDe digitale wereld opent zich: ITT, een belangrijke TV-leverancier, brengt PC’s op de markt gebouwd door Apple en verkocht onder de naam Xtra. Patrick Gilen richt BVBA Microware op en is vanaf het allereerste begin actief op PC gebied. Samen met knappe ingenieurs en andere medewerkers maakt hij van de firma Microware een autoriteit op gebied van PC. Ze verkopen Commodore, Columbia, Olivetti, Apple. Ze bouwen zelf vele duizenden PC”s onder eigen label. Ze voorzien in gans Vlaanderen scholen van taallabo’s en later volledig ingerichte computerlokalen. Die worden plechtig in gebruik gesteld met recepties compleet met ministeriële druk op het knopje. Voor het bedrijfsleven en de administraties legt de firma zich toe op de ontwikkeling van speciale aansturingen.

De firma is ondertussen verhuisd van Buggenhout naar Dendermonde, ook in de Stationsstraat. Eerst in nr 6, dan in nr 4 en 26 en tenslotte in 22-28.

Selexion_Bug.jpgPatrick Gilen sluit zich aan bij de aankoopvereniging Selexion. Hij probeert op die manier zijn klanten de laagste prijs te kunnen aanbieden. Zijn kennis valt op en talrijke jaren zetelt hij in de Raad Van Bestuur van Selexion. Nu is hij benoemd tot controlerend vennoot.

De tijden veranderen, monopolies verdwijnen, exclusiviteitscontracten ook. Massaverkoop wordt de toekomst en de grote concurrentie strijkt neer in het Dendermondse. Patrick Gilen zoekt uitbreiding, ook naar andere sectoren.

 

Selexion_Bug_buitenopname.jpg2005 Microware Solutions opent een nieuwe zaak op de Provinciale Baan te Buggenhout. Onder de naam Selexion Buggenhout wordt het concept massaverkoop toegepast. Er is veel ruimte, veel parking en veel passage. Hier worden de vier pijlers aangeboden: bruingoed, witgoed, PC en Telecom. In Dendermonde wordt bruingoed, PC en Telecom verkocht en is er een speciale afdeling Top Hi Fi. Voortaan focust men hier ook graag op de combinatie van verschillende domeinen. Integratie van schermen met beveiliging, verlichting, PC, geluid, bediening van overal ter wereld, dat zijn de toepassingen waar de studiedienst van Microware zich nu op toelegt. Microware Solutions is een gegeerde partner voor wie bij verbouwing of nieuwbouw het digitale tijdperk wil toepassen.

2011 De zaak Electroshop, Nimmegeers, gespecialiseerd in electronica-onderdelen en discomateriaal, wordt volledig geïntegreerd in de NV Microware Solutions Dendermonde. Door deze overname kan de onderneming zich nog beter profileren als dé speciaalzaak waar men vooral oplossingen nastreeft.

LogoMicrowareSolutionsNv.jpg

Wij doen al het mogelijke voor u,

Voor het onmogelijke zoeken we een oplossing.